Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Μπήκαν οι πρώτοι Ρώσοι πεζοναύτες στη Συρία !Ένα αναγνωριστικό απόσπασμα Ρώσων πεζοναυτών αποβιβάστηκε τις τελευταίες ώρες στην Ταρτούς χωρίς να είναι ξεκάθαρος ο ρόλος τους: Αν δηλαδή είναι ο προπομπός της κύριας δύναμης του Τάγματος πεζοναυτών που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Συρίας ή απλώς θα ενισχύσουν την φύλαξη των ρωσικών αντιαεροπορικών και αντιπλοϊκών συστημάτων. 

Την ίδια ώρα κορυφώνονται οι προπαρασκευαστικοί βομβαρδισμοί των θέσεων των ανταρτών και των μισθοφόρων (αλλά και των ομάδων ειδικών δυνάμεων δυτικών χωρών, κυρίως Βρετανών και Γάλλων, που εμπλέκονται στην σύγκρουση) στο Χαλέπι από τις κυβερνητικές δυνάμεις και όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ώρες ή ημέρες οι κυβερνητικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν την μεγάλη επίθεσή τους για την εκδίωξη τους από την πόλη. Αυτή την στιγμή ελέγχονται από τους αντάρτες περί τις τρεις μεγάλες συνοικίες, ενώ έχουν στήσει οδοφράγματα σε κεντρικούς δρόμους.

Οι κυβερνητικοί έχουν μεταφέρει 3 μεραρχίες, μία μηχανοκίνητη και δύο πεζικού και δύο ταξιαρχίες, με συνολικό αριθμό 25.000 ανδρών από τους οποίους η μια τουλάχιστον ταξιαρχία είναι ειδικών δυνάμεων που θα προπορευθεί όταν ξεκινήσει η προέλαση.

Σήμερα προσβλήθηκαν με στοχευμένα πυρά θέσεις των ανταρτών κοντά στο δικαστικό μέγαρο της πόλης και προσβλήθηκαν από αέρος θέσεις μιας μονάδας Λίβυων μισθοφόρων στα ανατολικά της πόλης.

Πηγή: defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου