Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Αφού ισοπέδωσαν τα πάντα, τώρα πια ξεκινούν οι πρώτες γεωτρήσεις...

Το φθινόπωρο ξεκινάνε τα πρώτα γεωτρύπανα σε 10 με 15 «οικόπεδα» στην Δ. Ελλάδα σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη. Η πλέον πολλά υποσχόμενη περιοχή σύμφωνα με τον υφυπουργό είναι ο Πατραϊκός κόλπος και η εξερεύνηση του αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του ΥΠΕΚΑ.  
Όπως δήλωσε  σε σχετική ημερίδα της Ακαδημίας Αθηνών ο υφυπουργός τα συνολικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων μόνο της περιοχής του Πατραϊκού Κόλπου θα είναι 2 δισ. ευρώ σε βάθος 20ετίας, αλλάζοντας έτσι το μοντέλο ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας.
Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία στις περιοχές για τις οποίες έχουν προκηρυχθεί διεθνείς διαγωνισμοί, δηλαδή τον Πατραϊκό Κόλπο, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα τα βεβαιωμένα κοιτάσματα  ξεπερνούν τα 250 εκατ. βαρέλια. Τα δε εκτιμώμενα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ σε βάθος 20-30 ετών εκ των οποίων σημαντικό ποσοστό θα διοχετευτεί προς τις τοπικές κοινωνίες.
Χαρακτηριστικά όπως δήλωσε ο υφυπουργός για κάθε άμεση θέση εργασίας στον κλάδο των υδρογονανθράκων δημιουργούνται 2 με 3 νέες θέσεις εργασίας στην...

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου