Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016
Κλήμης Στεφανίδης (Ένας αφανής ήρωας)
τού Αρχιμ. Ηλία Μαστρογιαννοπούλου
Ο Κλήμης Στεφανίδης υπήρξε μία αξιοπρόσεκτη περίπτωση ενός σύγχρονού μας ανθρώπου, ο οποίος παρ' όλη τη δοκιμασία που τον ταλαιπωρούσε και τα προβλήματα της υγείας του, άφησε ένα παράδειγμα προς μίμηση με την απέραντη υπομονή του, την καλοσύνη του και το χαμόγελό του.
Πριν από αρκετά χρόνια ένας καλός φίλος χριστιανός, μού λέει: «Εδώ στην Αγία Παρασκευή, σε ένα αναρρωτήριο της οδού Ηπείρου, είναι ένας πονεμένος άνθρωπος με σκλήρυνση κατά πλάκας, ο οποίος θέλει να εξομολογηθεί». Και με προέτρεψε ο φίλος αυτός, αν θέλω, να πάμε μαζί να τον δούμε. Επήγα ευχαρίστως και διεπίστωσα τα εξής:
Ήταν σχετικά νέος και είχε τελειώσει πριν λίγα χρόνια το Πολυτεχνείο ως Χημικός Μηχανικός, αλλά δεν πρόλαβε να σταδιοδρομήσει, διότι η σκλήρυνση που είχε αρχίσει προ ετών και τον υποχρέωνε να περπατάει με το μπαστούνι, τώρα τον καθήλωνε στο αμαξίδιο ή στην πολυθρόνα. Παρ' όλα αυτά, ο Κλήμης διατηρούσε την ηρεμία του, το θάρρος του, την πίστη του. Το καλό του παράδειγμα και η αξιοπρόσεκτη καλή του διάθεση, με παρεκίνησαν να μην αρκεστώ στην πρώτη αυτή επίσκεψη. Ήταν τόσο καλός, απλός, αλλά και εγκάρδιος στην επικοινωνία του, ώστε σε τραβούσε κοντά του και σε έκανε να τον νοιώθεις σαν αδελφό. Η επικοινωνία μας συνεχίστηκε να είναι τακτική και όταν βγήκε από το αναρρωτήριο, όχι διότι βελτιώθηκε, αλλά διότι η αδελφή του με τον άνδρα της και με την κόρη της, τον επήραν κοντά τους σε διαμέρισμα που ενοικίαζαν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Έτσι γνωριστήκαμε ακόμη πιο πολύ και έγινα κι εγώ μέτοχος της δοκιμασίας τους, διότι όλη αυτή η οικογένεια είχε τις ρίζες της από την Μικρά Ασία. Δύο άλλοι καλοί φίλοι που γνώρισαν τον δοκιμασμένο αυτόν άνθρωπο, ήταν ο Χρήστος Καραΐσκος, ένας αγαθός γέρων που έμενε λίγο πιο πάνω και ο Αλέκος Καπετάνος, ο επίσης αγαθότατος μάγειρος της Αδελφότητός μας. Ο πρώτος τον βοηθούσε για να γράφει κάτι ή να του κρατάει το τηλέφωνο για να τηλεφωνεί, ο δεύτερος ήταν επί των μεταφορών δια του αμαξιδίου στις Λειτουργίες κάθε Κυριακής. Δύο άλλοι φίλοι που στάθηκαν πολύ κοντά του, όχι μόνο προσωπικά αλλά και οργανωτικά, ήταν ο πολιτικός μηχανικός Κώστας Γερακανάκης και ο Αξιωματικός της Αεροπορίας Σταύρος Καλκανδής, που τη βαριά αναπηρία του, χάρις στην πίστη του στον Άγιο Νεκτάριο. Οι δύο αυτοί και με τις σχετικές συντροφιές διαφόρων φίλων, έδωσαν την ψυχή τους στα δύο Σωματεία «Βηθεσδά» και «Οι φίλοι των αναπήρων». Όπως είναι γνωστό, οι δύο αυτές προσπάθειες συνεχίζουν να οργανώνουν εκκλησιασμό των αναπήρων σε Λειτουργίες και Εσπερινούς με περιπάτους, εκδρομές και άλλες σχετικές εκδηλώσεις.
Ας αναφέρουμε δυο τρία στιγμιότυπα από αυτόν τον γενναίο αγωνιστή.
Όταν εγώ τον γνώρισα, ήταν αρραβωνιασμένος με μία καλή κοπέλα. Όταν όμως είδε ότι εβάρυνε η κατάστασή του και δεν βελτιωνόταν η υγεία του, είχε το θάρρος και την τόλμη να πει στην μνηστή του: «Εγώ δεν παύω να σε αγαπάω και να σε θέλω, αλλά δεν σε δεσμεύω. Αν θέλεις, μπορείς να κάνεις ό,τι νομίζεις». Αυτό και έγινε ειρηνικά και ήρεμα.
Άλλο παράδειγμα. Είπε κάποτε: «Όταν θα με πάρει εκεί πάνω ο καλός Θεός, το πρώτο που θα του ζητήσω είναι να με κάνει να τρέξω λίγη ώρα». Άλλοτε πάλι, όταν τον ρωτούσαν, τι κάνεις Κλήμη; Απαντούσε: «Δόξα τω Θεώ, γενικώς καλά, μόνο που δεν μπορώ να περπατήσω...» ενώ κάποιος άλλος θα έλεγε, «υπάρχει τίποτα χειρότερο από την κατάστασή μου;»
Είναι άξιο πολλής προσοχής ότι, όχι μόνο η καλή του διάθεση δεν έπεφτε ποτέ, αλλά ούτε και το μυαλό του σταματούσε να δουλεύει. Έτσι, αποφάσισε για να μην επιβαρύνει κανέναν στα οικονομικά, να κάνει μια επαγγελματική δουλίτσα. Συγκεκριμένα, να κάνει εισαγωγές βιβλίων, ιδίως επιστημονικών, από το εξωτερικό, πράγμα όχι και πολύ εύκολο, πού το κατάφερε όμως με την οργανωτική σκέψη του.
1) Κατόρθωσε να αποκτήσει πελάτες που ήθελαν ξένα βιβλία, εκτός από τα φιλικά του άτομα, μερικές Σχολές του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου, συνεννοούμενος με τα ειδικά Σπουδαστήρια και τις Γραμματείες.
2) Με τον κ. Χρήστο και την γραφομηχανή του υπαγόρευε την σχετική αλληλογραφία στ' Αγγλικά συλλαβίζοντας την κάθε λέξη, διότι ο βοηθός του δεν ήξερε την γλώσσα αυτή.
3) Τον ίδιον τον έστελνε στα Ταχυδρομεία, στην Τράπεζα κλπ. Εκ παραλλήλου ο Κλήμης με το ανήσυχο πνεύμα και με βοηθόν του τον φίλο του Γιάννη Μιχαήλ, σκέφθηκε να αρχίσουν μερικές εκδόσεις βιβλίων, με τον τίτλο: «Εκδόσεις Έλαφος». Η προσπάθεια προχώρησε και έφτασε τους τριάντα τίτλους. Έτσι εκδόθηκαν βιβλία των Ελλήνων Κληρικών, όπως: Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ, Αρχιμ. Ηλία Μαστρογιαννοπούλου, (2), Αρχιμ. Ευσεβίου Βίττη (3), Αρχιμ. Ιωάννου Αλεξίου και από τους ξένους Λεβ Ζιλέ, Άντωνυ Μπλουμ, Dimitri Dokako, Αρχιμ. Σπυρίδωνος (Ρώσου), Β. Γκεοργκίου (Ρουμάνου), Νικολάου επισκόπου Ζίτσης (Σέρβου), καθώς και οι βιογραφίες του Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ. Και του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Επίσης και άλλα βιβλία από ξένους συγγραφείς όπως του ιατρού Th. Bovet «Ο Γάμος» δυο τρία από ψυχολόγους και παιδαγωγούς για την αγωγή στον γάμο, της Ρουμάνας Μοναχής Αλεξάνδρας «Περί των Αγγέλων», του Σουηδού θεολόγου Π.Ο. Σιέγγρεν, για την προσευχή του Ιησού.
Στο πλούσιο αυτό ρεπερτόριο, ας προσθέσουμε μερικά Διηγήματα, μερικά Παιδικά, το γνωστό παλαιό βιβλιαράκι «Ψήγματα χρυσού», όλα με ενδιαφέρον και με ουσία πνευματική.
Την προσπάθεια αυτή την χαιρόταν πολύ ο Κλήμης και κάθε φορά που έβγαινε ένα νέο βιβλίο, έλεγε με πολύ χαρά: «Το ελαφάκι τρέχει και προχωρεί!» Έτσι κι αυτός σαν το ελάφι έτρεχε προς την ουράνια πατρίδα, έστω κι αν δεν τον βοηθούσαν τα πόδια του, τόσο στην Αγία Παρασκευή όπου έμενε τα περισσότερα χρόνια, όσο και στο Καστρί Εκάλης, όπου πέρασε τα τελευταία του και εκεί παρέδωσε το πνεύμα του (15 Ιουνίου 1988) στον Δημιουργό.
Πηγή: Τριμηνιαίο Δελτίο Επικοινωνίας «Βηθεσδά», αρ. φύλλου 207, σελ. 12-13. Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2016
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016
Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016
Ρώσος υπουργός Άμυνας: «Δοκιμάσαμε στη Συρία 162 νέα οπλικά συστήματα και όλα απέδωσαν εξαιρετικά»
Κάντε «κλικ» κι εδώ |
Η συνέχεια εδώ
Ετικέτες
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,
ΡΩΣΙΑ,
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016
CUI BONO - ΤΙΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ;
Greek Spirit
20-12-2016
Cui bono σημαίνει στα λατινικά ΄΄ποιός ωφελείται;'' από μια πράξη και κυρίως από ένα έγκλημα. Αυτός ο οποίος ωφελείται είναι πιθανόν και ο ένοχος. Πρώτα όμως πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα ''Ποιος πλήτεται απο την ιδιότυπη συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας και γιατί θα ήθελε να την δυναμιτίσει με μια δολοφονία Ρώσου αξιωματούχου''
Η κοινή γνώμη τείνει να στηρίζει την άποψη ότι η Τουρκία ωφελείται τα μέγιστα απο την νεόκοπη συμμαχία της με την Ρωσία, άποψη παντελώς εσφαλμένη για τους παρακάτω λόγους
Πηγή: https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/12/cui-bono.html
20-12-2016
Cui bono σημαίνει στα λατινικά ΄΄ποιός ωφελείται;'' από μια πράξη και κυρίως από ένα έγκλημα. Αυτός ο οποίος ωφελείται είναι πιθανόν και ο ένοχος. Πρώτα όμως πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα ''Ποιος πλήτεται απο την ιδιότυπη συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας και γιατί θα ήθελε να την δυναμιτίσει με μια δολοφονία Ρώσου αξιωματούχου''
Η κοινή γνώμη τείνει να στηρίζει την άποψη ότι η Τουρκία ωφελείται τα μέγιστα απο την νεόκοπη συμμαχία της με την Ρωσία, άποψη παντελώς εσφαλμένη για τους παρακάτω λόγους
α.Πως είναι κερδισμένη από την στιγμή που κάθε στρατηγικός της στόχος στην Συρία είναι ανεκπλήρωτος.Η εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στην βορειοδυτική πλευρά του Ευφράτη δεν είναι τίποτα άλλο από μια παρωνυχίδα στις νίκες του άξονα Άσαντ-Ρωσίας-Ιράν στο Χαλέπι που ανοίγει τον δρόμο για την απελευθέρωση του Ιντλίπ στα δυτικά και της Παλμύρας στ ανατολικά.
Πως είναι κερδισμένη η Τουρκία η οποία απο το 2011 συντάχθηκε με το Κατάρ στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, υποστηριξε τους τζιχαντιστές που σημερα χάνουν τον πόλεμο.
β. Πως είναι τελικά κερδισμένη η Τουρκία από την συμμαχία της με την Ρωσία όταν ούτε ο τουρισμός της ανέκαμψε,ούτε ο περίφημος turkish stream δεν έχει ακόμα αποκτήσει την άδεια της Ε.Ε. για την επέκταση του προς την Ευρώπη ούτε και πρόκειται.
γ. Πως τελικά ωφελήθηκε η τουρκική οικονομία η οποία εισέρχεται σε ύφεση και συρρίκνωση του ΑΕΠ; Σε ποιο βαθμό έχει προχωρήσει η υλοποίηση των μεγαλεπήβολων διακηρύξεων οικονομικής συνεργασίας Τουρκίας -Ρωσίας που αφορούσαν από το εμπόριο λαχανικών και τροφίμων μέχρι την κατασκευή πηρυνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ;
δ.Η Τουρκία θα υποστεί αυτό ακριβώς που φοβάται περισσότερο, ΄την ίδρυση ενός ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους στην βόρεια Συρία το οποίο θα έχει προστατες ΗΠΑ και Ρωσία .΄Είναι αυτό κέρδος;
Τι έχει αποκομίσει η Τουρκία απο την όψιμη συμμαχία της με την Ρωσία μέχρι σήμερα; Τίποτα απολύτως.
Η Ρωσία όμως το ίδιο χρονικό διάστημα έχει κερδίσει τον πόλεμο στην Συρία, την υποταγή των ΗΠΑ σε αυτό το θέατρο επιχειρήσεων, έχει εξασφαλίσει μαζί με το Ιραν και τον πρ.Άσαντ την απελευθέρωση και διατήρηση των δυτικών και παράκτιων επαρχιών της Συρίας που διαθέτουν και το σύνολο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας .Έχει καταφέρει να ακυρώσει οριστικά και αμετάκλητα τα σχέδια Κατάρ-Τουρκίας-Γερμανίας για την κατασκευή αγωγού αερίου που θα είχε αφετηρία το Κατάρ, θα διέσχιζε την Συρια-Τουρκια-Ελλάδα-Ιταλία και θα κατέληγε στην Γερμανία Ο αγωγός αυτός θα αφαιρούσε το ενεργειακό μονοπώλιο της Ρωσίας στην Ευρώπη γιαυτό και η Ρωσία αναμείχθηκε στον πόλεμο , για να στηρίξει τον Άσαντ που δεν ήθελε και αυτό την υλοποίηση του αγωγού .
Η Ρωσία με τον πόλεμο στην Συρία έχει συσφίξει τις σχέσεις της με απτό τρόπο το Ιράν το οποίο διεκδικούν και οι ΗΠΑ με την πολιτική προσέγγισης που εγκαινίασε ο απερχόμενος πρ.Ομπάμα.
Εκτός από τον πόλεμο που Ιραν και Ρωσία έδωσαν μαχόμενοι πλευρό με πλευρό στην Συρία, στο μεταπολεμικό τοπίο και αφού το Κατάρ θα ειχε βγει από το τοπίο , η Ρωσία θα προσφέρει στο Ιραν την ευκαιρία να υλοποιήσει τον δικό του αγωγό Ιραν-Ιράκ-Συρίας που θα φέρνει το ιρανικό αέριο κατευθείαν στην Μεσόγειο παρακάμπτοντας τον περίπλου της Αραβικής χερσονήσου και θα το καταστήσει ως τον κύριο εναλλακτικό πάροχο αερίου της Ευρώπης μετά την Ρωσία.
Εκτός από τον πόλεμο που Ιραν και Ρωσία έδωσαν μαχόμενοι πλευρό με πλευρό στην Συρία, στο μεταπολεμικό τοπίο και αφού το Κατάρ θα ειχε βγει από το τοπίο , η Ρωσία θα προσφέρει στο Ιραν την ευκαιρία να υλοποιήσει τον δικό του αγωγό Ιραν-Ιράκ-Συρίας που θα φέρνει το ιρανικό αέριο κατευθείαν στην Μεσόγειο παρακάμπτοντας τον περίπλου της Αραβικής χερσονήσου και θα το καταστήσει ως τον κύριο εναλλακτικό πάροχο αερίου της Ευρώπης μετά την Ρωσία.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι με την αύξηση της ισχύος του Ιράν, ειδικά το Ισραήλ, αλλά είναι ευχαριστημένοι με την προοπτική ίδρυσης του Κουρδικού κράτους το οποίο θα ελέγχουν απόλυτα και το οποίο θα ενωθεί με το Ιρακινό Κουρδιστάν που αποτελεί πλέον πετρελαιοπαραγωγό κράτος.
Η Τουρκία τι κερδίζει απ όλα αυτά; Τίποτα.
Ο Πούτιν έχει καταλάβει ότι ο Ερντογάν είναι παντελώς παράφρων. Ο Ερντογάν βλέπει εχθρούς παντού και τρέμει για την ζωή του.Δεν εμπστεύεται κανένα, ακόμα και τον κολλητό Νταβούτογλου απέπεμψε. Ο Πούτιν τον Ιούλιο του 2016 πούλησε φιλία συνεργασία,πληροφορίες και προστασία στον Ερντογάν κατά την διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος.Ο Ερντογάν έπεσε στην παγίδα και πίστευσε ότι ο Πούτιν είναι καλοπροαίρετος.Ο Πούτιν του έταξε την ένταξη του στο Σύμφωνο της Σαγκάης μια οικονομική ένωση αποτελούμενη από την Κίνα-Ρωσία-Ουζμπεκιστάν--Τατζικιστάν-Κιργιστάν. Η ένωση αυτή ωστόσο αποτελεί προς το παρόν ένα ανενεργό σχηματισμό ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του αποτελείτε από τα πιο καθυστερημένα κράτη της Ασίας με πατρόνες την Ρωσία και Κίνα που ακόμα βολιδοσκοπούν η μια την άλλη για το πόσο θα προχωρήσουν πέρα από τις διμερείς εμπορικές συμφωνίες στον τομέα της ενέργειας.Ο Ερντογάν όμως με την θολωμενη κρίση του θεώρησε ότι η προοπτική ένταξης στο Σύμφωνο της Σαγκάης θα τρόμαζε την Δύση και το ΝΑΤΟ αλλά έχασε.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Ερντογάν δεν στέκει στα λογικά του, δεν είναι καλά.Η κοινή γνώμη θεωρεί a priori τους ηγέτες της ή δυνάστες της ως ευφυείς και στις εκτιμήσεις της για τα τεκταινόμενα δεν λαμβάνει ως δεδομένο το ότι οι περισσότεροι απόν τους κυβερνώντες είναι ανθρωπάρια με βαριά ψυχοπαθολογία, έξεις και αδυναμίες, πάθη, αυθαιρεσίες και είναι αθεράπευτα εξουσιομανείς.Δεν έχουν καμία σχέση με φυσιολογικές προσωπικότητες.Σε περιπτώσεις όπως η Τουρκία όπου η κοινωνία διαχρονικά δεν μπορεί να ασκήσει τον παραμικρό έλεγχο στους ηγεμόνες της η κατάσταση ξεφεύγει απο κάθε έλεγχο .
Την ψυχοπάθεια και μεγαλομανία του Ερντογάν εκμεταλλεύεται ο Πούτιν .Αμέσως μετα την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη ο Πουτιν έσπευσε να στηρίξει τον φίλο του Ταγίπ.Ο λόγος είναι ότι ο κ.Πούτιν γνωρίζει ότι τον πρέσβη τον σκότωσαν οι τζιχαντιστές οι οποίοι πλήτονται απο τους Ρωσους στην Συρία αλλά δεν θέλει την παρούσα στιγμή να αφήσει τον Ερντογάν μακριά από την επιτήρηση του.Η παροιμία λέει΄΄ ΄΄έχε τους φίλους κοντά και τους εχθρούς σου ακόμα πιο κοντά '' Η Τουρκία αποτελεί την εν δυνάμει μεγαλύτερη απειλή για το κλείσιμο των στενών του Βόσπορου στην Ρωσία. Ο κ.Πούτιν εργάζεται για την ολοκλήρωση του εξοπλιστικού προγράμματος της Ρωσίας μέχρι το 2014.Αυτή την στιγμή μετά βίας έχει καταφέρει να διατηρεί το μοναδικό αεροπλανοφόρο του στην Μεσόγειο, το Ναύαρχος Κουζνέτσωφ, το οποίο σε τέσσερις μήνες θα αποσυρθεί και πάλι για την ολοκλήρωση των επισκευών και της αναβάθμισης του.Δεν μπορεί ακόμα η Ρωσία και ειδικά στον τομέα του πολεμικού ναυτικού , να αντιπαρατεθεί απέναντι στις ΗΠΑ χωρίς την βοήθεια της Κίνας. Η Ρωσία δεν μπορεί ακόμα να διαδραματίσει τον ρόλο της ως νέας υπερδύναμης, όχι χωρίς την ολοκλήρωση του εξοπλιστικού της. Γιαυτό και πρέπει να έχει την Τουρκία από κοντά, εάν δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς με τον εχθρό σου τότε πούλα του φιλία και μπες στο σπίτι του για να τον ελέγχεις .
Τον άτυχο Ρώσο πρέσβη τον δολοφόνησε ο νεαρός αστυνομικός ο οποίος είναι θύμα της τζιχαντιστικής προπαγάνδας.Μην ξεχνάμε ότι οι τζιχαντιστες χαίρουν ασυλίας στην Τουρκία , είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κωνσταντινούπολη το Ισλαμικό Κρατος το 2014 διατηρούσε ακόμα και κατάστημα, μπουτίκ, με ρούχα και άλλα αντικείμενα προς πώληση.
Οι τζιχαντιστες και τα παρακλάδια τους στην Τουρκία θέλουν την διάλυση τηςσυμμαχίας Τουρκίας-Ρωσίας και αυτό διότι φοβούνται ότι η Τουρκία θα καταστεί μέρος αφιλόξενο όταν χρειαστεί να δραπετεύσουν απο την Συρία μετά την ολοκληρωτικήτους ήττα
Οι τζιχαντιστες και τα παρακλάδια τους στην Τουρκία θέλουν την διάλυση τηςσυμμαχίας Τουρκίας-Ρωσίας και αυτό διότι φοβούνται ότι η Τουρκία θα καταστεί μέρος αφιλόξενο όταν χρειαστεί να δραπετεύσουν απο την Συρία μετά την ολοκληρωτικήτους ήττα
Ο Πούτιν με την στήριξη στον Ερντογάν μετα την δολοφονία του πρέσβη κάνει και μια κίνηση Ματ προς τις ΗΠΑ. Αφήνει τον Ερντογάν να κράζει περί αμερικανικής προβοκάτσιας, να κατηγορεί τις ΗΠΑ για την δολοφονία του πρέσβη και χωρίς ο ίδιος να λαμβάνει σαφή και ξεκάθαρη θέση σαν τον Ερντογάν και εξ επαγωγής ασκεί πιέσεις στις ΗΠΑ οι οποίες έτσι κι αλλιώς φιλοξενούν τον Γκιουλέν.
Τον πρέσβη σκότωσαν οι φανατικοί ισλαμιστές οι οποίοι μπορεί να έχουν στενές σχέσεις με τον Ερντογάν αλλά δεν πήραν εντολή απ αυτόν.Ο Ερντογάν δεν είχε κανένα συμφέρον να διατάξει την ρήξη των σχέσεων του με την Ρωσία, η έτσι νομίζει τουλάχιστον.
Ο Πούτιν μπορεί να έχασε ένα διπλωμάτη, ένα συνεργάτη,αλλά κέρδισε χρόνο και τις εντυπώσεις. Αρκεί να αντέξει την πίεση της Ρωσικής κοινή γνώμης .Αλλά ως μεγάλος σκακιστής θα χρησιμοποιοήσει αυτή την πίεση προς όφελος του.Όσο ο Πούτιν παριστάνει τον φίλο στον Ερντογάν τόσο τον υποσκάπτει.Ο Πούτιν πέρα από την άρση του τουριστικού εμπάργκο δεν έκαμε καμία προσπάθεια να πείσει τους Ρώσους να επισκεφθούν την Τουρκία το 2016 με ορατά αποτελέσματα στην πτώση εσόδων των τουρκων.Η δολοφονία του πρέσβη θα αποθαρρύνει ακόμα περισσότερο τους Ρώσους τουρίστες την ίδια στιγμή που ο Πούτιν θα ορκίζεται στον Ερντογαν ότι θέλει και επιτρέπει στους Ρώσους να επισκέπτονται την Τουρκία.Ο Πούτιν θα πουλάει μεγαλεπήβολα σχέδια για τον αγωγό turkish stream την ίδια στιγμή που οι ιθύνοντες της ρωσικής ενεργειακής βιομηχανίας πριν από μερικές εβδομάδες παραδέχθηκαν ότι χωρίς την άδεια της Ε.Ε (κάτι το απίθανο) ο αγωγός δεν έχει μέλλον.Ο Πούτιν δήθεν ανέχεται την εισβολή παρωδία του τουρκικού στρατού στην βόρεια Συρία αφήνοντας τον Ερντογάν να νομίζει ότι κάτι κάνει και την ίδια στιγμή καθαρίζει τζιχαντιστες σε Χαλέπι και Παλμύρα και ετοιμάζει με τις ΗΠΑ την ίδρυση Κυρδικού κράτους.
Δεν θα ηταν έκπληξη εάν μαθαίναμε ότι την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου την διοργάνωσε η Ρωσία για να μπορέσει έτσι να πουλήσει στον Ερντογάν πληροφορίες σχετικά μ αυτό την στιγμή που ό τελευταίο είχε νομίσει ότ ηρθε το τέλος του και αυτό για να μετατρέψει ο Πούτιν τον Ταγίπ απο εχθρό σε πειθήνιο φίλο .Στο κάτω κάτω δεν σύμφερε τον Πούτιν η πτώση του τρελοταγίπ και η επικράτηση εθνικιστών στρατιωτικών.
Ο Πούτιν μανιπουλάρει τον Ερντογάν και απο την δολοφονία του Ρώσου πρεσβη θα βγει ακόμα πιο κερδισμένος. Ας μην παραξενευόμαστε απο την στήριξη στον Ερντογάν στην ημέρα μετά την δολοφονία. Ο κ.Πούτιν έχασε ένα στρατιώτη αλλά έχει σχέδιο.
Δεν θα ηταν έκπληξη εάν μαθαίναμε ότι την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου την διοργάνωσε η Ρωσία για να μπορέσει έτσι να πουλήσει στον Ερντογάν πληροφορίες σχετικά μ αυτό την στιγμή που ό τελευταίο είχε νομίσει ότ ηρθε το τέλος του και αυτό για να μετατρέψει ο Πούτιν τον Ταγίπ απο εχθρό σε πειθήνιο φίλο .Στο κάτω κάτω δεν σύμφερε τον Πούτιν η πτώση του τρελοταγίπ και η επικράτηση εθνικιστών στρατιωτικών.
Ο Πούτιν μανιπουλάρει τον Ερντογάν και απο την δολοφονία του Ρώσου πρεσβη θα βγει ακόμα πιο κερδισμένος. Ας μην παραξενευόμαστε απο την στήριξη στον Ερντογάν στην ημέρα μετά την δολοφονία. Ο κ.Πούτιν έχασε ένα στρατιώτη αλλά έχει σχέδιο.
Πηγή: https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/12/cui-bono.html
Ετικέτες
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ,
ΙΣΛΑΜ,
ΡΩΣΙΑ,
ΤΟΥΡΚΙΑ,
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016
Γιατί θα επιβιώσει η Ρωσία του Πούτιν
Άσλουντ Άντερς
Τρεις «ωφέλιμοι» πόλεμοι: Γεωργία, Κριμαία, Συρία
Αποπέμπει στρατηγούς και εξοντώνει αντιπάλους
Πηγή: tovima
Παρότι ο ρώσος πρόεδρος είναι πιεσμένος στην οικονομία, δεν είναι σε απελπιστική θέση και μπορεί να αιφνιδιάσει τη Δύση με τους ελιγμούς του
Το ζήτημα της μακροχρόνιας βιωσιμότητας της ρωσικής οικονομίας παραμένει ανοιχτό. Η ευνοιοκρατία είναι ευρέως διαδεδομένη και η εξάρτηση της Ρωσίας από τα πετρελαϊκά έσοδα σημαίνει ότι θα υποφέρει κάθε φορά που οι τιμές του πετρελαίου είναι χαμηλές. Αλλά εάν η Σοβιετική Ενωση μάς δίδαξε κάτι, αυτό είναι ότι μη βιώσιμα συστήματα μπορούν να επιβιώσουν για πολλά χρόνια.
Το σημερινό ρωσικό σύστημα μου θυμίζει το σοβιετικό σύστημα που βίωσα το 1983, όταν ζούσα στη Μόσχα, και ο επικεφαλής της KGB Γιούρι Αντρόποφ, ο αποκαλούμενος και «σφαγέας της Βουδαπέστης», κατείχε ακόμη την εξουσία, παρ' όλο που η υγεία του ήταν κλονισμένη. Τα κοινά χαρακτηριστικά όσον αφορά την οικονομία - τότε και τώρα - είναι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου, μια μη βιώσιμη οικονομική ιδεολογία, η κατοχή βιομηχανιών ζωτικής σημασίας από το κράτος και μια αυταρχική διακυβέρνηση.
Αλλά υπάρχει μία σημαντική διαφορά: η μακροοικονομική διαχείριση της Ρωσίας είναι αποδοτικότερη σήμερα, επί Βλαντίμιρ Πούτιν, απ' ό,τι την περίοδο εκείνη. Η Ρωσία δεν διατρέχει τον κίνδυνο να ξεμείνει από χρηματοδότηση, παρά τις συνεχιζόμενες δυτικές κυρώσεις. Αλλά οι περιορισμένοι πόροι που διαθέτει περιορίζουν τις επιλογές του Κρεμλίνου όσον αφορά την εξωτερική πολιτική και ενισχύουν τις εντάσεις ανάμεσα στις ελίτ της Ρωσίας.
Τρεις «ωφέλιμοι» πόλεμοι: Γεωργία, Κριμαία, Συρία
Οι απλοί Ρώσοι εκτιμούν το γεγονός ότι τα πραγματικά εισόδημά τους διπλασιάστηκαν (σε τιμές προσαρμοσμένες βάσει του πληθωρισμού) την περίοδο 1999-2008. Αλλά ενώ κάποτε βάση της ισχύος του Πούτιν ήταν η οικονομική ανάπτυξη, σήμερα που αδυνατεί να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των Ρώσων ακολουθεί την προτροπή του Βιάτσεσλαβ φον Πλεβ, ενός ρώσου αυτοκρατορικού υπουργού που το 1904 είχε δηλώσει «χρειαζόμαστε έναν μικρό νικηφόρο πόλεμο». Ο Πούτιν επωφελήθηκε από τρεις πολέμους έως τώρα: από τον πόλεμο του 2008 στη Γεωργία, από την απόσχιση της Κριμαίας το 2014 και από την εμπλοκή - η οποία συνεχίζεται έως σήμερα - της Ρωσίας στη Συρία, τον Σεπτέμβριο του 2015.
Αλλά ο άλλοτε απρόθυμος να αναλάβει κινδύνους Πούτιν αναγκάστηκε να εκτεθεί σε μεγαλύτερους κινδύνους, τουλάχιστον στην Ανατολική Ουκρανία, όπου ο πόλεμος που ξεκίνησε δεν ήταν ούτε μικρός ούτε νικηφόρος. Η Ανατολική Ουκρανία αποτελεί μια αποτυχία της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής και αποδεικνύει ότι ενώ η Ρωσία υπερέχει στρατιωτικά έναντι των γειτόνων της, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να διεξάγει μακροχρόνιους πολέμους. Η Δύση εκμεταλλεύτηκε αυτή την αδυναμία μέσω της επιβολής οικονομικών κυρώσεων, οι οποίες επιφέρουν μείωση του ΑΕΠ της Ρωσίας κατά περίπου 1% ανά κάθε έτος που διατηρούνται.
Αποπέμπει στρατηγούς και εξοντώνει αντιπάλους
Οι ελίτ της Ρωσίας αποτελούν μια ακόμη απειλή για τον Πούτιν και γι' αυτόν τον λόγο από τον Αύγουστο του 2014 και έπειτα αποπέμπει κατά το δοκούν στρατηγούς και κάνει τα πάντα για να εξοντώσει τους εν δυνάμει αντιπάλους του. Αλλά η κάθαρση που ξεκίνησε έφτασε σ' ένα τέλμα, με τους στρατηγούς της Ρωσίας να εξακολουθούν να κατέχουν την πλειοψηφία στο πραγματικό «πολιτικό γραφείο» της χώρας, το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας.
Πρόσφατα ωστόσο, στις 15 Νοεμβρίου, ο Πούτιν άλλαξε τη στάση του με τη σύλληψη του Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, του φιλελευθέρου τεχνοκράτη υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας. Την επόμενη μέρα, όταν ο ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε προς τους επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μέσω μιας τηλεοπτικής ομιλίας του, οι παρευρισκόμενοι στρατηγοί τον αντιμετώπισαν με εμφανή απέχθεια ενώ ο ισχυρός υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου έδειχνε να τον αγνοεί παντελώς.
Ο Πούτιν είναι πολιτικά εύστροφος και συχνά αποκρύπτει τις πραγματικές του προθέσεις. Εχει ξαφνιάσει αρκετές φορές την παγκόσμια κοινότητα με αυτοσχέδιους πολέμους και διπλωματικές πρωτοβουλίες, όπως στην Ουκρανία και στη Συρία. Είναι περιορισμένος οικονομικά αλλά η κατάστασή του δεν είναι απελπιστική, και θα πρέπει να αναμένουμε πάντα το αναπάντεχο από αυτόν. Με το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε στην Ουάσιγκτον με την επικράτηση Τραμπ, ο Πούτιν έχει την ευκαιρία να ενισχύσει τη θέση του στη Ρωσία. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα επιδιώξει να αξιοποιήσει πλήρως αυτή την κατάσταση.
Ο κ. Αντερς Ασλουντ είναι αναλυτής της δεξαμενής σκέψης Peterson Institute for International Economics (PIIE) στην Ουάσιγκτον.
Πηγή: tovima
Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016
ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Greek Spirit
7-12-2016
Πηγή: https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/12/blog-post_7.html
7-12-2016
Πολλοί είναι αυτοί που αφελώς αναρωτιούνται γιατί η Γερμανία επιβάλει τα περίφημα μνημόνια στην Ελλάδα τα οποία,όπως λένε, θα φτωχοποιήσουν την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό νότο σε τέτοιο βαθμό που τελικά και η ίδια η Γερμανία θα χάσει μέρος από τις αγορές που εξάγει τα προϊόντα της.Με άλλα λόγια όσοι εκφράζουν αυτή την απορία ρωτάνε που θα πουλάει η Γερμανία τα βιομηχανικά προϊόντα της εάν ο ευρωπαϊκός νότος καταστραφεί.
Ρωτάνε επίσης γιατί οι ΗΠΑ μέσω του ΔΝΤ δεν επεμβαίνουν για να μετριάσουν την δράση των Γερμανών.
Τα ερωτήματα αυτά δείχνουν το πόσο ανυποψίαστα και αφελή είναι τα θύματα.
η Γερμανία έχει ως σχέδιο την παράδοση της νότιας Ευρώπης (Ιταλία-Ελλάδα-Ιβηρική) στο Κατάρ.
Το Κατάρ είναι ένα κρατίδιο των 300,000 κατοίκων που βρίσκεται στην Αραβική χερσόνησο και βρέχεται από τον Περσικό κόλπο. Το Κατάρ είναι μια πρώην βρετανική αποικία η οποία ανεξαρτοποιήθηκε το 1970 και κατόπιν ανακάλυψε ότι διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα αερίου στον κόσμο μετά το Ι΄ραν και την Ρωσία.Δηλαδή το Κατάρ των 300,000 κατοίκων έχει το αέριο που διαθέτουν η Ρωσία των 140,000,000 κατολικων και το Ιράν των 80,000,000.Εύκολο είναι να συμπεράνει κανείς ότι το Κατάρ υπερβαίνει σε πλούτο , τόσο αναλογικά όσο και σε απόλυτους αριθμούς, κάθε άλλη χώρα του πλανήτη.
Το 2009 οι Γερμανοί άρχισαν την αναζήτηση για την απεξάρτηση τους από το ρωσικό αέριο.Η Γερμανία είναι απολύτως εξαρτημένη απο το ρωσικό αέριο και ότι άλλο σας λένε είναι ψέμα.
Οι Γερμανοί εισήγαγαν κάποιες ποσότητες αερίου από το Κατάρ οι οποίες διακινούνταν με πλοία-τάνκερ, μέθοδος ατελέσφορη διότι και το κόστος αυξάνει και είναι χρονοβόρα αλλά και έχει να κάνει με άλλους γεωπολιτικούς παράγοντες εφόσον τα πλοία ταξιδεύουν από την διώρυγα του Σουέζ αλλά και ο ίδιος ο Περσικός κόλπος είναι μια ασταθής περιοχή.
Οι Γερμανοί πρότειναν την κατασκευη΄ενός αγωγού που θα ξεκίναγε από το Κατάρ και θα διέσχιζε την Ιορδανία-Συρία-Τουρκία-Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία-Αυστρία.
Οι Καταριανοι δέχθηκαν υπό τον όρο να τους παραδοθεί όλη η βόρεια Αφρική (Αίγυπτος-Λιβύη-Αλγερία-Τυνησία-Μαρόκο) αλλά και η νότια Ευρώπη (Ισπανία-Ελλάδα-Ιταλία).
Το Κατάρ παρα την κοσμική βιτρίνα αποτελεί ένα θεοκρατικό κράτος το οποίο διαθέτει τόσο πολύ χρήμα που αποφάσισε να αναβιώσει την πάλαι ποτέ αυτοκρατορία των Αράβων του 6ου αιώνα μ.χ.
Η Γερμανία δέχθηκε με προθυμία, το ίδιο και οι ΗΠΑ .Η Αμερική ήθελε το ίδιο έντονα με την Γερμανία την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο διότι μόνο έτσι θα μπορούσαν να μειώσουν την ισχύ της Ρωσίας.
Ωστόσο το Κατάρ ήταν πολύ συγκεκριμένο στις απαιτήσεις του και όταν μιλούσε για παράδοση του ευρωπαϊκού νότου εννοούσε πληθυσμιακή αλλαγή, την αντικατάσταση των Ελλήνων-Ιταλών-Ισπανών και Πορτογάλων με μουσουλμάνους Άραβες -Αφρικανούς-Αφγανούς -Πακιστανούς και ότι άλλο ήθελε προκύψει.Η Ευρώπη με την συνθήκη Σένγκεν του 1985 είχε καταργήσει τα εσωτερικά σύνορα αλλά και υποχρέωνε τις χώρες πρώτης υποδοχής ΄΄παράτυπων ΄΄ μεταναστών να τους κρατάνε χωρίς καμία δυνατότητα να τους προωθήσουν σε άλλες χώρες, ειδάλλως θα τίθονταν αυτόματα εκτός ζώνης Σένγκεν. Η Ελλάδα ανήκει στην ζώνη Σένγκεν και ως δικαιώματα απολαμβάνει την ελεύθερη διακίνηση αγαθών και προσώπων προς Ιταλία χωρίς διατυπώσεις(η Βουλγαρία είναι εκτός Σένγκεν) και έτσι οι εισαγωγές-εξαγωγές διεξάγονται με ταχύτητα προς όφελος της οικονομίας, έτσι λένε τουλάχιστον.Ως υποχρέωση η Ελλάδα, αλλά και όλες οι νότιες χώρες, έχουν να εμποδίζουν την διαφυγή των ΄΄παρατυπων΄΄ μεταναστών προς τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Γιαυτό και οι Αφγανοί στο λιμάνι της Πάτρας δεν μπορούν να φύγουν νόμιμα προς άλλη χώρα της Ε.Ε., γιαυτό και στην Ειδομένη τον περασμένο Ιανουάριο οι ελληνικές αρχές ανέχονταν κάποιο ποσοστό αποτυχίας σχετικά με τους πρόσφυγες που δραπέτευαν προς Σκόπια, τα Σκόπια δεν ανήκουν ούτε στην Ε.Ε. ούτε στην Σένγκεν.
Οι Καταριανοί ήταν πολύ ευχαριστημένοι με όλα αυτά.Γιαυτό και ίσως το σχέδιο Γερμανίας Κατάρ να μην καταρτίστηκε το 2009 αλλά πριν το 1985 που υπογράφηκε η συνθήκη Σένγκεν.Εξάλλου η Γερμανική πολιτική ελίτ από την εποχή του αυτοκρατορα Γουλιέλμου το1870 μέχρι και σήμερα έχουν κρυφίως ασπασθεί το ισλάμ Διαβάστε τα
Η σκόνη του Κατάρ σκεπάζει Ιερουσαλήμ και Βοτανικό- Ο ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ (ΚΑΙΖΕΡ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΗΓΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/11/blog-post_17.html
Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ-O ΜΟΥΦΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΛ ΧΟΥΣΕΙΝΙ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/05/h-20.html
Ακολούθησαν οι συνθήκες Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ με τις οποίες θεσμοθετήθηκε και επίσημα η εισβολή των ΄΄παρατυπων'' μεταναστών.Όλες οι παραπάνω συνθήκες είναι γερμανικής εμπνεύσεως....
Παράλληλα άρχισαν να έρχονται καραβιές τριτοκοσμικών μεταναστών απο Αφρική και Μ.Ανατολή.
Το Κατάρ χρηματοδότησε πολέμους στην υποσαχάρια δυτική Αφρική εξοπλίζοντας φανατικούς μουσουλμάνους πολύ πριν την ίδρυση του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία το 2014, με αποτέλεσμα ο άμαχος πληθυσμός να διαφεύγει μέσω Μαρόκου και Λιβύης προς Ισπανία και Ιταλία.Η αλλαγή πληθυσμού είχε αρχίσει.
Το 2011 το Κατάρ σέρνει σε πόλεμο την Ε.Ε και ΗΠΑ εναντίον της Λιβύης με επιτυχία.Βέβαια ο Καντάφι δεν είχε στην ουσία στρατό αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.Στην μεταπολεμική Λιβύη το Κατάρ εγκαθιστά ισλαμιστές οι οποίοι μέχρι και σήμερα έχουν φέρει την χώρα στο χάος .Την ίδια χρονιά στην Αίγυπτο ξεσπάνε ταραχές οι οποίες οδηγούν τον Χόσνι Μουμπάρακ σε παραίτηση που άνοιξε τον δρόμο στον προστατευόμενο του Κατάρ, σαλαφιστή και μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μορσί
Στην Τυνησία η κατάσταση το 2011 ήταν παρόμοια και οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου Μπεν 'Αλι
Το 2011 επίσης ξέσπασαν ταραχές και στην Συρία εναντίον του προέδρου Άσαντ ο οποίος το 2009 είχε αρνηθεί να συμπράξει στο σχέδιο Κατάρ-Γερμανίας για τον αγωγό.Ο Άσαντ κατέστειλε τις ταραχές με βία και στρατό, το Κατάρ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και απέστειλε ισλαμιστές μισθοφόρους οι οποίοι γρήγορα ΄΄καπέλωσαν΄΄ το λαϊκό κίνημα και έσυραν την Συρία στον πόλεμο
Το σχέδιο του Κατάρ για την αναβίωση της Αραβικής αυτοκραορίας προχωρούσε κανονικά.Η βόρεια Αφρική βρισκονταν σε αναταραχή με τα κοσμικά καθεστώτα να αντικαθιστώνται με σαλαφιστικά τα οποία χρηματοδοτούνταν από το Κατάρ.Η Συρία θεωρούνταν τελειωμένη υπόθεση.Ο Άσαντ όχι μόνο αρνήθηκε την σύμπραξη στα σχέδια για τον αγωγό αλλά είναι και Αλεβίτης, κλάδους του σιιτισμού ο οποίος αντιστρατεύεται τον σουνιτισμό του Κατάρ.Ο δε πατέρας του πρόεδρου Άσαντ, ο Χαφέζ αλ Άσαντ , το 1982 είχε σφάξει μερικές χιλιάδες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας , τη σαλαφιστικής οργάνωσης με προστάτη το Κατάρ.
Η νότια Ευρώπη ωστόσο για να πέσει ήθελε περισσότερη δουλειά ωστόσο το σχέδιο προχωρούσε. Η Γερμανία παρείχε την πολιτική κάλυψη με τις συνθήκες της Ε.Ε. που βλακωδώς υπερψήφιζαν τα μέλη, το Κατάρ κατέλυε την βόρεια Αφρική και διέθετε το χρήμα.Ποιο χρήμα; και που ; Κάντε πρώτα τον κόπο να διαβάσετε το
ΚΑΤΑΡ -ΠΩΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ- Η ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΩΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2013/05/blog-post_23.html
και θα καταλάβετε.Το Κατάρ όχι μόνο έχει εξαγοράσει όλη την βορειοευρωπαική οικονομία, αθόρυβα και μεθοδικά, αλλά συμμετέχει και σε όλες σχεδόν τις ανακεφαλαιώσεις και διασώσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών. Γιαυτό και ο ναζί Σόιμπλε παριστάνει τον άνετο μπροστά στις επισφάλειες της Ντόιτσε Μπανκ , ξέρει ότι παρόλο που αυτές αφορούν σε εκατοντάδες δις ευρώ ότι θα τον καλύψει το Κατάρ το οποίο διαθέτει τα περισσότερα κεφάλαια στον κόσμο, ΄μόνο η Κίνα του 1,5 δις πληθυσμό μπορεί να του παραβγεί.
Το σχέδιο Γερμανίας -Κατάρ προβλέπει την πλήρη ισλαμοποίηση της νότιας Ευρώπης με την αλλαγή του χριστιανικού πληθυσμού με μουσουλμάνους του τρίτου κόσμου Διαβάστε το
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΑΤΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/03/blog-post_10.html
Η Γερμανία θα περάσει τον αγωγό Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας -Ιταλίας ( αυτές οι χώρες δεν θα υπάρχουν όπως τις γνωρίζουμε σήμερα) και θα τροφοδοτεί την βιομηχανία της με φθηνό αέριο αλλά με και φθηνά χέρια από τους ΄΄μετανάστες'' Βέβαια στην Γερμανία οι ΄΄μετανάστες΄΄ υποτίθεται ότι θα εισρεύσουν με περιορισμούς , σε αντίθεση με τον ευρωπαϊκό νότο.
Ωστόσο το σχέδιο δεν πάει καλά. Η Αίγυπτος τελικά γλύτωσε από τα νύχια του Κατάρ, η Συρία με την βοήθεια Ρώσων και Ιρανών αντιστέκεται και ο αγωγός δεν πέρασε ακόμα.Παράλληλα οι κοινωνίες του ευρωπαϊκού νότου δείχνουν σημάδια αντίστασης .Αλλά και ο αριθμός των ΄΄πρόσφυγων΄΄ στην Γερμανία ξεπέρασε τον αρχικό σχεδιασμό και οι ίδιοι οι ''πρόσφυγες '' δεν δείχνουν διάθεση να αφομοιωθούν και να εργασθούν παρά μόνο διαπρέπουν στους βιασμούς και τις δολοφονίες.
Βέβαια ο Σόιμπλε ως γερμανός έχει ένα περιορισμένο διανοητικό ορίζοντα, όπως και ο Χίτλερ. Οι γερμανοί είναι υπέροχοι στο να καταστρώνουν σχέδια αλλά η αδυναμία τους είναι ότι τα λατρεύουν τόσο πολύ που τα μετατρέπουν σε τοτέμ τα οποία προσκυνάνε μέχρι τέλους ανεξάρτητα από το έαν αυτά έχουν αποτύχει.
Η Τουρκία σε όλη αυτή την υπόθεση αποτέλεσε το μόνο ευνοημένο κράτος. Ο Ερντογάν μέχρι το 2011 είχε τόσο καλές σχέσεις με τον πρ.Ασαντ που ΄παραθέριζαν μαζί και οικογενειακώς.Το 2013 μα΄θαινουμε ξαφνικά ότι η Τουρκία μετά απο σχεδόν 40 χρόνια δανείων και επιτήρησης απο το ΔΝΤ καταφέρνει να ξεχρεώσει. Τι είχε γίνει; το Κατάρ αλλά και η Σαουδική Αραβία από το 2009(τουλάχιστον) έδιναν χρηματική βοήθεια στην Τουρκία ύψους 10 με 20 δις δολάρια ετησίως. Η Τουρκία έπρεπε σε αντάλλαγμα να υποστηρίζει την προσπάθεια Κατάρ και Γερμανίας για την άλση της Συρίας. Μάλιστα δε, εκτός από την κρυφή χρηματοδότηση της Τουρκίας απο το Κατάρ ο Ερντογάν προσδοκούσε την μετατροπή της Τουρκίας σε ενεργειακό κόμβοο που θα συγκλίναν αγωγοί απο Αζερμπαϊτζάν-Ιράν -Ιράκ-Ισραήλ. Η επέμβαση της Ρωσίας στην Συρία ακύρωσε όλα αυτά τα σχέδια.Το Κατάρ βλέπει ότι ο αγωγός του δεν θα περάσει ποτέ απο την Συρία και έχει συμβιβαστεί με ένα άλλο αγωγό υπό σχεδίαση τον east med Διαβάστε το
ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΑΓΩΓΟΣ EAST MED https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/11/blog-post_20.html
Συνεπώς οι καταριανοί δεν θα συνεχίσουν να ρίχνουν χρήμα στην Τουρκία εφόσον δεν τους χρησιμεύει πλέον.Αυτό θα κάνει τον Ενρτογάν να χάσει την εξουσία διότι θα είναι το τελικό χτύπημα στην τουρκική οικονομία που παραπαίει.Η μόνη λύση είναι η εισβολή στην Ελλάδα για να ακυρωθεί ο east med Εάν δεν διαβάσατε το παραπάνω link δεν θα καταλάβετε τι λέω, τι να κάνουμε , με τεμπελιά δεν μαθαινετε τίποτα.
Η Γερμανία δεν δίνει δεκάρα για τον ευρωπαικό νότο, ως όραμα έχει την διατήρηση της βιομηχανίας της μια Ευρώπη που στον νότο θα έχει μετατραπει σε τριτοκοσμική αφροαραβική περιοχή και τον βορά θα προεξάρχει μιας ένωσης κρατων δορυφόρων όπως οι σκανδιναβικές, η Ολλάνδία, η Αυστρία.Για την Γαλλία δεν έχει παρθεί απόφαση ακομα γιαυτό και οι γερμανοί έχουν ρημάξει την Γαλλία στα τρομοκραικά χτυπήματα, για να υποτάξουν την γαλλική πολιτκή ελίτ και να ποσχωρήσουν πειθήνια υπό την γερμανική κυριαρχία.Σε αντίθετη περιπτωση η Γαλλία θαακολουθήσει την μοίρα του νότου
Τωρα καταλαβαίνουμε γιατί η επέμβαση της Ρωσίας στην Συρία έσωσε την Ευρώπη.Η Ρωσία ακύρωσε τα σχέδια Κατάρ-Γερμανίας, σχέδια για τον αγωγό κια την πληθυσμιακή αλλοίωση της Ευρωπης.
Η Γερμανία δεν δίνει δεκάρα για τον ευρωπαικό νότο, ως όραμα έχει την διατήρηση της βιομηχανίας της μια Ευρώπη που στον νότο θα έχει μετατραπει σε τριτοκοσμική αφροαραβική περιοχή και τον βορά θα προεξάρχει μιας ένωσης κρατων δορυφόρων όπως οι σκανδιναβικές, η Ολλάνδία, η Αυστρία.Για την Γαλλία δεν έχει παρθεί απόφαση ακομα γιαυτό και οι γερμανοί έχουν ρημάξει την Γαλλία στα τρομοκραικά χτυπήματα, για να υποτάξουν την γαλλική πολιτκή ελίτ και να ποσχωρήσουν πειθήνια υπό την γερμανική κυριαρχία.Σε αντίθετη περιπτωση η Γαλλία θαακολουθήσει την μοίρα του νότου
Τωρα καταλαβαίνουμε γιατί η επέμβαση της Ρωσίας στην Συρία έσωσε την Ευρώπη.Η Ρωσία ακύρωσε τα σχέδια Κατάρ-Γερμανίας, σχέδια για τον αγωγό κια την πληθυσμιακή αλλοίωση της Ευρωπης.
Πηγή: https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/12/blog-post_7.html
1 σχόλιο:
- panpan7 Δεκ 2016, 8:26:00 μ.μ.Προσωπική μου άποψη η Γερμανία είναι προγραμματισμένη για να χάνει και όταν λέω προγραμματισμένη εννοώ Α,Β και προσεχώς Γ παγκόσμιο πόλεμο. Η Ρωσία προασπίζει τα δικά της συμφέροντα και προβλέπω μελλοντικά να συνεργάζεται σε όλα τα επίπεδα με τις ΗΠΑ. Αυτή η συνεργασία θα έχει έναν και μοναδικό αντίπαλο την Κίνα. Το κακό είναι ότι το ξέρουν όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές εκτός εμάς τους απλοϊκούς και το χειρότερο είναι ότι και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν που θα καταλήξει αυτή η πολεμική αναμέτρηση, διότι τα οπλικά συστήματα που διαθέτουν είναι πολύ καταστροφικά.
Ετικέτες
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,
ΕΥΡΩΠΗ,
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,
ΡΩΣΙΑ,
ΣΥΡΙΑ
Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016
Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016
Η “νέα οπτική” της Ρωσίας στον κόσμο έχει μεγάλο ενδιαφέρον
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της κρατικής Δούμας, του ρωσικού Κοινοβουλίου, Λεονίντ Σλάτσκι, προέβη σε σημαντικές δηλώσεις για τη νέα οπτική της Ρωσίας στον κόσμο, τον νέο τρόπο με τον οποίο βλέπει τις εξελίξεις, δίνοντας έμφαση στον ρόλο της Ρωσίας στον κόσμο και την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας.
Είχε προηγηθεί χθες η υπογραφή της νέας οπτικής της χώρας στον τομέα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, μετά τον Φεβρουάριο του 2013 που είχε εγκριθεί η προηγούμενη αναθεώρηση, σε ένα κείμενο το οποίο σύμφωνα με τις ρωσικές πηγές, επικαιροποιεί τους τομείς ενδιαφέροντος, τους στόχους, αλλά και τη μεθοδολογία με την οποία θα πρέπει να κινηθεί το σύστημα εξωτερικής πολιτικής της χώρας, με σκοπό να προσαρμοστεί στις αλλαγές του διεθνούς συστήματος, το οποίο κινείται στην κατεύθυνση παγίωσης του πολυκεντρικού χαρακτήρα.
Κομβική επιδίωξη της Μόσχας είναι να δημιουργήσει μια νέα εικόνα για τη χώρα στο εξωτερικό η οποία θα περάσει το μήνυμα ότι η Ρωσία δεν απειλεί, θα επιδιώξει να αποκλιμακώσει τις σχέσεις της με τη Δύση, επιδιώκοντας την από κοινού διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της μεγάλης απειλής της τρομοκρατίας, η οποία δεν εξαιρεί κανέναν.
Ανάμεσα στους νέους στόχους της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, εμπεριέχεται και η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της Ευρασίας, ένας τομέας ο οποίος είναι σίγουρο ότι… δεν ακούγεται καλά στον αποκαλούμενο ως αγγλοσαξονικό κόσμο, στο μέτρο που συνεχίζει να εξετάζει την παγκόσμια ισορροπία με βάση τα νάματα της «γεωπολιτικής» (geopolitics), καθώς μια βασική μέριμνα ήταν, είναι και κατά τα φαινόμενα θα παραμείνει, η αποτροπή στρατηγικής συνεργασίας δύο ή περισσοτέρων δυνάμεων, καθώς αυτό θα άνοιγε την προοπτική της «κυριαρχίας στην παγκόσμια νήσο».
Ένας περαιτέρω πρώτος σχολιασμός της νέας οπτικής της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, η Ρωσία αφήνει να εννοηθεί ότι θα υποβαθμιστεί κάπως η επισήμανση των απειλών που αντιμετωπίζει με στόχο να ενισχύσει την εικόνα ενός ισχυρού κράτους που περνά την εικόνα βεβαιότητας ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ό,τι ήθελε προκύψει, καθώς οι Ρώσοι υπεύθυνοι, δεν μπορεί παρά να είχαν επισημάνει ότι η στάση αυτή ενίοτε δίνει στο εξωτερικό, καλώς ή κακώς, μια αίσθηση συνδρόμου καταδίωξης, που υπονομεύει την εικόνα που επιθυμεί να περάσει η ηγεσία του Κρεμλίνου.
Ενδιαφέρον έχει επίσης η επισήμανση από την πλευρά του Λεονίντ Σλάτσκι, ότι η Ρωσία δεν θα αποκαλεί οποιαδήποτε χώρα ως «απειλή για τη διεθνή κοινότητα» και πως θα είναι ανοικτή για συνεργασία σε όλους τους τομείς στη βάση μιας εταιρικής σχέσης, ενός διαλόγου ίσων που σέβεται ο ένας τον άλλον.
Πηγή: defence-point
Είχε προηγηθεί χθες η υπογραφή της νέας οπτικής της χώρας στον τομέα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, μετά τον Φεβρουάριο του 2013 που είχε εγκριθεί η προηγούμενη αναθεώρηση, σε ένα κείμενο το οποίο σύμφωνα με τις ρωσικές πηγές, επικαιροποιεί τους τομείς ενδιαφέροντος, τους στόχους, αλλά και τη μεθοδολογία με την οποία θα πρέπει να κινηθεί το σύστημα εξωτερικής πολιτικής της χώρας, με σκοπό να προσαρμοστεί στις αλλαγές του διεθνούς συστήματος, το οποίο κινείται στην κατεύθυνση παγίωσης του πολυκεντρικού χαρακτήρα.
Κομβική επιδίωξη της Μόσχας είναι να δημιουργήσει μια νέα εικόνα για τη χώρα στο εξωτερικό η οποία θα περάσει το μήνυμα ότι η Ρωσία δεν απειλεί, θα επιδιώξει να αποκλιμακώσει τις σχέσεις της με τη Δύση, επιδιώκοντας την από κοινού διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της μεγάλης απειλής της τρομοκρατίας, η οποία δεν εξαιρεί κανέναν.
Ανάμεσα στους νέους στόχους της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, εμπεριέχεται και η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της Ευρασίας, ένας τομέας ο οποίος είναι σίγουρο ότι… δεν ακούγεται καλά στον αποκαλούμενο ως αγγλοσαξονικό κόσμο, στο μέτρο που συνεχίζει να εξετάζει την παγκόσμια ισορροπία με βάση τα νάματα της «γεωπολιτικής» (geopolitics), καθώς μια βασική μέριμνα ήταν, είναι και κατά τα φαινόμενα θα παραμείνει, η αποτροπή στρατηγικής συνεργασίας δύο ή περισσοτέρων δυνάμεων, καθώς αυτό θα άνοιγε την προοπτική της «κυριαρχίας στην παγκόσμια νήσο».
Ένας περαιτέρω πρώτος σχολιασμός της νέας οπτικής της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, η Ρωσία αφήνει να εννοηθεί ότι θα υποβαθμιστεί κάπως η επισήμανση των απειλών που αντιμετωπίζει με στόχο να ενισχύσει την εικόνα ενός ισχυρού κράτους που περνά την εικόνα βεβαιότητας ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ό,τι ήθελε προκύψει, καθώς οι Ρώσοι υπεύθυνοι, δεν μπορεί παρά να είχαν επισημάνει ότι η στάση αυτή ενίοτε δίνει στο εξωτερικό, καλώς ή κακώς, μια αίσθηση συνδρόμου καταδίωξης, που υπονομεύει την εικόνα που επιθυμεί να περάσει η ηγεσία του Κρεμλίνου.
Ενδιαφέρον έχει επίσης η επισήμανση από την πλευρά του Λεονίντ Σλάτσκι, ότι η Ρωσία δεν θα αποκαλεί οποιαδήποτε χώρα ως «απειλή για τη διεθνή κοινότητα» και πως θα είναι ανοικτή για συνεργασία σε όλους τους τομείς στη βάση μιας εταιρικής σχέσης, ενός διαλόγου ίσων που σέβεται ο ένας τον άλλον.
Πρακτικά, αυτό προδιαγράφει τη στάση της Μόσχας απέναντι σε χώρες όπως για παράδειγμα η Βόρεια Κορέα και το Ιράν. Η απουσία κάθε «καταγγελτικής διάθεσης» από την πλευρά της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, στόχο έχει να συνεχίσει να αφήνει ανοικτούς τους διαύλους συνεννόησης, ώστε στην προσπάθειά τους να «σπάσουν» τη διεθνή απομόνωση, να μετατρέπονται σε «όπλο» για τη ρωσική διπλωματία, κάτι που κάνει συστηματικά στις σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να εκμεταλλεύεται και σημαντικές ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας.
Πηγή: defence-point
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)