Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Η Κύπρος σε συζήτηση να εισάγει την ρωσική γλώσσα στα σχολεία


Το ενδεχόμενο να ενταχθεί η ρωσική γλώσσα ως υποχρεωτικό μάθημα στα Λύκεια της Κύπρου, συζήτησαν μεταξύ άλλων ο Κύπριος Πρόεδρος με τον πρέσβη της Ρωσίας στη Λευκωσία Stanislav Osadchiy. 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα Ρωσικά διδάσκονται ως μάθημα επιλογής, ενώ διδάσκονται στα επιμορφωτικά κέντρα που λειτουργούν από το υπουργείο Παιδείας. Στην Κύπρο και ιδιαιτέρως στη Λεμεσό ζουν μόνιμα πολλοί Ρώσοι και ρωσόφωνοι, ενώ στο νησί δραστηριοποιούνται πολλές εταιρείες ρωσικών συμφερόντων.
Ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Osadchiy συζήτησαν επίσης το Κυπριακό αλλά και τα επόμενα βήματα των όσων συζητήθηκαν στη Μόσχα κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Osadchiy είπε πως το περιεχόμενο της  συνάντησης του με τον Πρόεδρο αφορούσε την επίσκεψη του στη Μόσχα και το τι  κάνουμε περαιτέρω επί των αποτελεσμάτων της επίσκεψης, ώστε αυτά να μην χαθούν.
Ο κ. Osadchiy πρόσθεσε πως συζητήθηκε το Κυπριακό καθώς είναι γνωστό το ενδιαφέρον της Ρωσίας. “Όπως πάντα η Ρωσία ενδιαφέρεται για το Κυπριακό," είπε ο Ρώσος πρέσβης "και ανταλλάξαμε απόψεις για τις προσδοκίες που έχουμε και εμείς και ο Πρόεδρος”.
Ερωτηθείς για αν αλλάζουν με αισιόδοξο τρόπο οι συνθήκες στο Κυπριακό, είπε πως προσδοκά στην επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς ο κ. Έιντε πήρε διαβεβαιώσεις από την Άγκυρα ότι επιθυμεί τη λύση.
Επεσήμανε ακόμη ότι «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα από συγκεκριμένα βήματα» που γίνονται από τα Ηνωμένα Έθνη προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών και ευχήθηκε να επιλυθεί σύντομα το Κυπριακό

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου