Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Οι Σέρβοι αποθέωσαν τον Πούτιν

 
Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι αψήφησαν τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την Πέμπτη στο Βελιγράδι και παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε για την επέτειο των 70 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης από τους ναζιστές. Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έγινε δεκτός με επευφημίες και ζητωκραυγές.
 
Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ρωσίας ανέβαινε στην εξέδρα των επισήμων χιλιάδες πολίτες φώναζαν «Ρωσία-Ρωσία» και «Πούτιν Σέρβε».
 
Στην εξέδρα ήταν επίσης ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, όλα τα μέλη της κυβέρνησης, ο πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος, Πρέσβεις και στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων χωρών. Ο πρέσβης των ΗΠΑ, Μάικλ Κίρμπι αρνήθηκε την πρόσκληση της σερβικής κυβέρνησης να παραστεί στην σημερνή στρατιωτική παρέλαση. Παρά την καταρρακτώδη βροχή η παρέλαση διεξήχθη κανονικά.
 
Η παρέλαση ήταν εντυπωσιακή, συμμετείχαν 4500 στρατιώτες όλων των όπλων, παρουσιάστηκαν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων, πυραυλικά συστήματα, ραντάρ και διάφορα οπλικά συστήματα πεζικού.
Πτήσεις πραγματοποίησαν σχηματισμοί αεροσκαφών MIG-29, MIG-21, Andonof, και τα σερβικής κατασκευής Lasta, G-4 και ORAO.
 
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, για το κοινό, ήταν η επίδειξη με αεροσκάφη Mikoyan MiG-29 του ακροβατικού αεροπορικού σμήνους Strizhi της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
 
Με τον τερματισμό της στρατιωτικής παρέλασης ολοκληρώθηκε και η επίσκεψη Πούτιν στο Βελιγράδι. Το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ρωσίας αναχώρησε για το Μιλάνο για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής Ευρώπης-Ασίας (ASEM).
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την στρατιωτική παρέλαση στο Βελιγράδι και την επίσκεψη Πούτιν διαπιστεύτηκαν 1000 δημοσιογράφοι και 170 τηλεοπτικά συνεργεία εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν από το εξωτερικό.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου