Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ




Η δημοκρατία αυτή, που έχει πλούσια και μεγάλη ιστορία και πολλές «γυμνές οροσειρές» ελπίζει να προσελκύσει τουρίστες για τον λόγο αυτό υπάρχουν έτοιμα σχέδια για την κατασκευή χιονοδρομικών κέντρων. Η Ινγκουσέτια συνορεύει στα νότια της, με την Γεωργία, ενώ εντός της Ρωσίας, οι γείτονές της είναι η Τσετσενία και η Βόρεια Οσετία. Οι περισσότεροι κάτοικοι της είναι μουσουλμάνοι.

Ο Πρόεδρος της Ινγκουσετίας Γιουνους-Μεκ Γιεφκούροφ τραυματίστηκε ύστερα από τρομακτική επίθεση τον Ιούνιο 2009. Ύστερα από δυο μήνες νοσηλείας του σε νοσοκομείο της Μόσχας, επέστρεψε δυναμικά στα καθήκοντα του, κηρύσσοντας μάχη εναντίον των τρομοκρατών.

Οι λαοί της Ινγκουσετίας και Τσετσενίας έχουν στενές ιστορικές, πολιτιστικές και γλωσσικές σχέσεις. Επί Ρωσικής Αυτοκρατορίας τον 19ο αιώνα η Ινγκουσετία έγινε και αυτή μέρος της, ενώ στις το 1936 ενώθηκε διοικητικά με την Τσετσενία .

Σήμερα το έδαφος της Ινγκουσετίας, που συνορεύει με την Τσετσενία, αποτελεί έναν σπάνιο τουριστικό προορισμό καθώς οι κίνδυνοι είναι αρκετοί και ορατοί. Σιγά-σιγά ωστόσο, η παραδοσιακή ειρηνική αγροτική ζωή επιστρέφει στην περιοχή αυτή.

Πηγή: http://rbth.gr/articles/2012/11/09/sti_bimata_ti_istoria_ti_ingkoysetia_18061.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου