Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Διάγγελμα Πούτιν: Η Ρωσία δημιουργεί τον στρατό νέας γενιάς που θα είναι ο «απόλυτος ηγέτης» στον κόσμο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι ο ρωσικός στρατός πρέπει να γίνει ο «απόλυτος ηγέτης» στον κόσμο, θέτοντας ως στόχο να γίνει «ο στρατός της νέας γενιάς, με νέες τεχνολογίες». Την προοπτική αυτή παρουσίασε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στη διευρυμένη συνεδρίαση της ηγεσίας του ρωσικού Υπουργείου Αμύνης, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Ο Ρώσος πρόεδρος επισημαίνοντας ότι «ο κόσμος ζει μια πραγματική επανάσταση στην οικονομία, τις τεχνολογίες και στη γνώση» , είπε πως αυτές οι τάσεις πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν στον στρατιωτικό σχεδιασμό και την οικοδόμηση του στρατού νέας γενιάς.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε επίσης ότι αναμένει μετά από τρία χρόνια να έχει πραγματοποιηθεί ο επανεξοπλισμός του στρατού με όπλα νέας τεχνολογίας σε ποσοστό 70%, όπως και ότι η Ρωσία μπορεί και είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την αμυντική της ικανότητα βασιζόμενη στο 2,8% του ΑΕΠ που διατίθεται για στρατιωτικές δαπάνες.
Αναφερόμενος επίσης στην νέα στρατηγική ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε ότι έχει ”επιθετικό” χαρακτήρα και πως «δεν πρόκειται απλώς για λόγια, αλλά για μια στρατηγική που ενισχύεται με συγκεκριμένες ενέργειες και χρηματοδότηση που υπερβαίνει τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία οι ΗΠΑ διαθέτουν για αμυντικούς και στρατιωτικούς σκοπούς».
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στο ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο, υπογράμμισε ότι εγγυάται την στρατηγική άμυνα της χώρας, αλλά πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω και δήλωσε ότι το 2021 οι χερσαίες πυρηνικές δυνάμεις θα πρέπει να αναβαθμισθούν με νέα οπλικά συστήματα σε επίπεδο 90%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ!!! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΤΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΗ ΙΕΡΗ ΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΕ!!! ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!!! ΖΗΤΩ Η ΓΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ,ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.!!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΥΡΙΑΔΕΣ. ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ. ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ!!! ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΙΟΙ ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΝΕ ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝΕ!!!!!






    Δεν έχω να προσθέσω τίποτα... ούτε μια λέξη, σ' αυτή την ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΑΝΝΑΣ.
    Μόνο μοιράστε την ανάρτηση, για να φτάσει σε κάθε γωνιά της οικουμένης...

    Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΧΗ : "Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ"

    Στο Συλλαλητηριο, ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΛΑΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΖΩΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή