Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η Σπάρτη καλεί τον B. Πούτιν να γίνει επίτιμος δημότης της πόλεως


Ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Αργειτάκος μίλησε για την πρόθεση του δήμου Σπάρτης να κάνει επίτιμο δημότη της πόλης τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

  Μιλώντας στο apela.gr, ο κ. Αργειτάκος ανέφερε πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ιδρύματος Ελληνορωσικής συνεργασίας και αποκάλυψε πως η διαδικασία άρχισε να κινείται, σε ανεπίσημο επίπεδο, πριν από τέσσερα με πέντε χρόνια.

  Πλέον όμως κινείται και επισήμως και μάλιστα η πρόταση να γίνει ο κ. Πούτιν επίτιμος δημότης της Σπάρτης καταγράφηκε και κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

  «Είναι λάτρης της σπαρτιατικής αγωγής και χριστιανός ορθόδοξος έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει επίτιμος δημότης της πόλης μας» πρόσθεσε ο δήμαρχος Σπάρτης.
 

  Ο Σταύρος Αργειτάκος εξήγησε επίσης, πως για να γίνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν επίτιμος δημότης της Σπάρτης, θα πρέπει να επισκεφθεί την πόλη και να συμμετάσχει στην ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο.

  Οσον αφορά το πότε θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο ο δήμαρχος της Σπάρτης είπε πως αυτό είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζει καθώς το πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου είναι ιδιαίτερα βαρύ και δεν γνωρίζουν πότε θα μπορούσε να καταστεί δυνατό να επισκεφθεί την πόλη τους.

Πηγή:  defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου