Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Άλλο θρησκευτικό προσύνημα κι άλλο τουρισμός στην Αγία Ρωσία

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ζητεί νομοθετική διάκριση μεταξύ προσκυνήματος και τουρισμού 

Η Ρωσία χρειάζεται νομοθεσία για το διαχωρισμό του προσκυνήματος από τον τουρισμό, δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου προσκυνήματος της πατριαρχίας Μόσχας αναφέρει η ιστοσελίδα rbth.gr.
"Προσκύνημα και τουρισμός είναι αταίριαστα. Δεν μπορούν να είναι το ίδιο, ωστόσο δεν διαχωρίζονται από το νόμο. Στα προσκυνήματα θα έπρεπε να συμμετέχουν μόνο οι θρησκευτικές οργανώσεις» δήλωσε ο Ιερομόναχος Νικόδημος, προσθέτοντας ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία επεξεργάζεται τροποποιήσεις στην κατάρτιση του νόμου για τον τουρισμό.
"Σύμφωνα με το νόμο, θρησκευτικές οργανώσεις δεν έχουν το δικαίωμα να διοργανώσουν περιηγήσεις για τους προσκυνητές, οπότε η νομοθεσία πρέπει να τροποποιηθεί» είπε ο Νικόδημος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα φορολογικά οφέλη είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη προσκυνηματικού τουρισμού, και πως μόνο οι πιστοί και καθηγητές θεολογίας ή οι μαθητές μπορούν να εργαστούν ως ξεναγοί.
"Μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν για να προσευχηθούν και άλλοι πάνε στα αξιοθέατα. Δεν αισθάνομαι άνετα μαζί » σύμφωνα με τον  Ιερομόναχο Νικόδημο.

Πηγή: defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου