Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ο "εξ απορρήτων του Βλαντιμίρ Πούτιν, κορυφαίος Ρώσος γεωπολιτικός, Αλεξάντρ Ντούγκιν, μιλάει στον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο


  • Θα μπορούσε η Ελλάδα να στηριχθεί στη Ρωσία, αν θελήσει κάποια στιγμή να αποτινάξει τον ιδιόρρυθμο «αποικιακό» ζυγό της «χρεοκρατίας»; 
  • Ποια είναι η γεωπολιτική στόχευση της επίθεσης στην Κύπρο; 
Αυτές ήταν δύο από τις ερωτήσεις που υποβάλαμε στον Αλεξάντρ Ντούγκιν, «εξ απορρήτων» του Βλαντιμίρ Πούτιν, αν τουλάχιστο πιστέψουμε τον αγγλοσαξωνικό τύπο, και πάντως έναν από τους σημαντικότερους σήμερα «γεωπολιτικούς» της Ρωσίας.
Μαζί του συζητήσαμε επίσης για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, την πιθανότητα πολέμου κατά του Ιράν και διάλυσης της Ευρώπης και όχι μόνο. Η συνέντευξη πάρθηκε προτού η κυπριακή κρίση την καταστήσει ακόμα πιο φλέγουσα και έρθουν τα ίδια τα γεγονότα να φωτίσουν τις αναλύσεις.
Εκφραστής της «νέας ρωσικής γεωπολιτικής» και του ρεύματος του «ευρασιανισμού», ο Ντούγκιν συνέβαλε σημαντικά στον...

Η συνέχεια  εδώ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η κρίση, λέει η « Πράβδα », είναι περισσότερο θρησκευτική και ιδεολογική παρά ποτέ πλέον στον δυτικό κόσμο


"ΠΡΑΒΝΤΑ"-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ

Τα πρόσφατα μέτρα που ελήφθησαν για τη διάσωση της Κύπρου από την ΕΕ δείχνουν ότι τα θεμέλια της ιδεολογίας του δυτικού κόσμου που στηρίζεται στον καθολικισμό και προτεσταντισμό έχουν υπονομευθεί, αναφέρεται στην αγγλική ιστοσελίδα της ρωσικής εφημερίδας «Πράβντα».
Δυστυχώς, σημειώνεται, η ΕΕ διαλύεται χωρίς τη ρωσική συμμετοχή. «Δεν υπάρχει ενότητα πουθενά, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής. Εκτός από την αντιπολίτευση του «σκληρά εργαζόμενου Βορρά» και του «οκνηρού και ανεύθυνου Νότου», υπάρχουν κι άλλες συγκρούσεις όπως οι χώρες πιστωτές ενάντια στις χρεωμένες χώρες, όπως και αντιθέσεις μεταξύ των ηγετών», προστίθεται.
Αναφέρεται επίσης ότι «η κρίση στη δύση έχει μετακινηθεί από την οικονομική και πολιτική σφαίρα σε θρησκευτικούς και ιδεολογικούς τομείς», όπως μεταδίδει το sigmalive.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η Σπάρτη καλεί τον B. Πούτιν να γίνει επίτιμος δημότης της πόλεως


Ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Αργειτάκος μίλησε για την πρόθεση του δήμου Σπάρτης να κάνει επίτιμο δημότη της πόλης τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

  Μιλώντας στο apela.gr, ο κ. Αργειτάκος ανέφερε πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ιδρύματος Ελληνορωσικής συνεργασίας και αποκάλυψε πως η διαδικασία άρχισε να κινείται, σε ανεπίσημο επίπεδο, πριν από τέσσερα με πέντε χρόνια.

  Πλέον όμως κινείται και επισήμως και μάλιστα η πρόταση να γίνει ο κ. Πούτιν επίτιμος δημότης της Σπάρτης καταγράφηκε και κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

  «Είναι λάτρης της σπαρτιατικής αγωγής και χριστιανός ορθόδοξος έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει επίτιμος δημότης της πόλης μας» πρόσθεσε ο δήμαρχος Σπάρτης.
 

  Ο Σταύρος Αργειτάκος εξήγησε επίσης, πως για να γίνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν επίτιμος δημότης της Σπάρτης, θα πρέπει να επισκεφθεί την πόλη και να συμμετάσχει στην ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο.

  Οσον αφορά το πότε θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο ο δήμαρχος της Σπάρτης είπε πως αυτό είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζει καθώς το πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου είναι ιδιαίτερα βαρύ και δεν γνωρίζουν πότε θα μπορούσε να καταστεί δυνατό να επισκεφθεί την πόλη τους.

Πηγή:  defencenet