Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ρώσοι εμπειρογνώμονες θα συμμετάσχουν στην εκταφή των λειψάνων του Γιάσερ Αραφάτ

ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ

Μετά από αίτημα της παλαιστινιακής πλευράς, η Ρωσία θα στείλει στην ερευνητική ομάδα της Ραμάλα, Ρώσους εμπειρογνώμονες για να συμμετάσχουν στην εκταφή των λειψάνων του Γιάσερ Αραφάτ, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξαντάρ Λουκασέβιτς, όπως δημοσιεύει το Ίντερφαξ.
 
«Πράγματι, ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, απηύθυνε σχετική αίτηση προς τη ρωσική ηγεσία. Αποφασίστηκε να αποστελεί μια ομάδα Ρώσων ειδικών στη Ραμάλα», είπε ο Λουκάσεβιτς.

Ο θάνατος του Παλαιστίνιου ηγέτη στη συνείδηση της κοινής γνώμης, δεν ήταν καθόλου αθώος. Είναι γνωστό ότι οι Δυτικοί τον φοβόντουσαν καθότι ήταν χαρισματικός, και κατάφερε από τις "στάχτες" να οδηγήσει τους Παλαιστίνιους στον προθάλαμο του ΟΗΕ. Ήδη η Παλαιστινιακή Αρχή έχει αποκτήσει υπόσταση κράτους. Ο άνθωπος είχε πολλούς και "ορκισμένους" εχθρούς.

Πηγή: defencenet

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

«Ξηλώνονται» οι ξένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στη Ρωσία

"ΞΗΛΩΜΑ" ΜΚΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Σε εφαρμογή τέθηκε από το πρωί νόμος, ο οποίος θεσπίζει ένα αυστηρό πλαίσιο για τη λειτουργία των ξένων ΜΚΟ στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Με τον νέο νόμο όσες ξένες ΜΚΟ επιθυμούν να αναπτύξουν πολιτικό ρόλο στη Ρωσία θα χαρακτηρίζονται ως ξένοι πράκτορες. Παράλληλα οι ΜΚΟ από σήμερα θα είναι υποχρεωμένες ανά έτος να δημοσιοποιούν τον ισολογισμό τους και κάθε δυο χρόνια να παραδίδουν αναλυτική έκθεση για τις δραστηριότητες τους. Οι επικεφαλής όσων ΜΚΟ παραβιάζουν τον νόμο θα κινδυνεύουν με τριετή ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 15.900 δολαρίων.

Φυσικά ανυπομονούμε να δούμε παρόμοια τακτική και στην Ελλάδα, όπου διάφοροι "άγνωστοι" τριγυρνούν και αλωνίζουν στην χώρα με το πρόσχημα ότι είναι Μ.Κ.Ο, προκαλώντας βλάβη στα εθνικά συμφέροντα. Να θυμίσουμε ότι λάτρεις των M.K.O είναι η οικογένεια Ροκφέλλερ, και ο Τζορτζ Σόρος, γνωστοί Παγκοσμιοποιητές.

Πηγή: defencenet

Το Πολυτεχνείο ψόφησε…


«Η χούντα δεν τελείωσε το ’73».
Το φωνάζουν και το γράφουν στους τοίχους.
Ανιστόρητο σύνθημα μιας ανιστόρητης γενιάς.
 Πολλοί πιτσιρικάδες αλλά και μεγαλύτεροι νομίζουν ότι η δικτατορία έπεσε από τη δράση της «γενιάς του Πολυτεχνείου» με κορύφωση τη νύχτα της 17/11/1973, όταν το ΑΜΧ-30 έριξε την πύλη κι εκατόμβες φοιτητών έπεσαν θερισμένες από πολυβόλα μέσα στο Πολυτεχνείο. Επέζησαν η Δαμανάκη, ο Παπουτσής και κάτι ψιλά, και μας οδήγησαν στο λαμπρό μέλλον.
 Η αλήθεια;

Οι βεβαιωμένοι νεκροί ήταν 24 και ούτε ένας μέσα στο Πολυτεχνείο.
Μόνο η Πέπη Ρηγοπούλου έπαθε συντριπτικά κατάγματα στα πόδια από την πτώση της μεγάλης σιδερένιας πύλης.
Η εκατόμβη μέσα στο Πολυτεχνείο είναι ανύπαρκτη, ένα κατασκευασμένο ψεύδος.
Και οι 24 που σκοτώθηκαν έξω από αυτό, πολλοί μη φοιτητές, ήταν θύματα απευθείας βολών από...


Η συνέχεια  εδώ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Μηχανές και βιολογικά όπλα στην πολιορκία της Τροίας

Οι εχθροπραξίες στην αρχαιότητα ήταν πολύ βάρβαρες. Υπάρχουν έντονες αφηγήσεις για ηρωικές μάχες κατά τις οποίες οι αντίπαλες πλευρές χρησιμοποιούσαν τεχνολογίες αιχμής για να υπερισχύσουν η μία της άλλης. Είχαν όντως οι αρχαίοι Έλληνες πολιορκητικά άρματα και χειροβομβίδες; Χρησιμοποιούσαν χημικά και βιολογικά όπλα; Αυτή είναι η ιστορία για την πιο διάσημη πολιορκία όλων των εποχών...δείτε το πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του History Channel


Μηχανές & βιολογικά όπλα στην πολιορκία της... από KRASODAD

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ




Η δημοκρατία αυτή, που έχει πλούσια και μεγάλη ιστορία και πολλές «γυμνές οροσειρές» ελπίζει να προσελκύσει τουρίστες για τον λόγο αυτό υπάρχουν έτοιμα σχέδια για την κατασκευή χιονοδρομικών κέντρων. Η Ινγκουσέτια συνορεύει στα νότια της, με την Γεωργία, ενώ εντός της Ρωσίας, οι γείτονές της είναι η Τσετσενία και η Βόρεια Οσετία. Οι περισσότεροι κάτοικοι της είναι μουσουλμάνοι.

Ο Πρόεδρος της Ινγκουσετίας Γιουνους-Μεκ Γιεφκούροφ τραυματίστηκε ύστερα από τρομακτική επίθεση τον Ιούνιο 2009. Ύστερα από δυο μήνες νοσηλείας του σε νοσοκομείο της Μόσχας, επέστρεψε δυναμικά στα καθήκοντα του, κηρύσσοντας μάχη εναντίον των τρομοκρατών.

Οι λαοί της Ινγκουσετίας και Τσετσενίας έχουν στενές ιστορικές, πολιτιστικές και γλωσσικές σχέσεις. Επί Ρωσικής Αυτοκρατορίας τον 19ο αιώνα η Ινγκουσετία έγινε και αυτή μέρος της, ενώ στις το 1936 ενώθηκε διοικητικά με την Τσετσενία .

Σήμερα το έδαφος της Ινγκουσετίας, που συνορεύει με την Τσετσενία, αποτελεί έναν σπάνιο τουριστικό προορισμό καθώς οι κίνδυνοι είναι αρκετοί και ορατοί. Σιγά-σιγά ωστόσο, η παραδοσιακή ειρηνική αγροτική ζωή επιστρέφει στην περιοχή αυτή.

Πηγή: http://rbth.gr/articles/2012/11/09/sti_bimata_ti_istoria_ti_ingkoysetia_18061.html

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ !


Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Μόσχα η πρεμιέρα της ρωσικής ταινίας του Γέροντος Παϊσίου. Η επιτυχία της ταινίας ήταν τόση που οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να την προβάλουν τρεις φορές και ο κόσμος περίμενε υπομονετικά τη σειρά του να τη δει. Ευχαριστούμε το κινηματογραφικό στούντιο ΠΟΚΡΟΒ και ιδιαίτερα τον π. Κυπριανό Γιασένκο για την ευγενή παραχώρηση της άδειας τοποθέτησης της ελληνικής έκδοσης της ταινίας στο κανάλι μας:


ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ: Οι "σκοταδιστές", "οπισθοδρομικοί" και "θρησκόληπτοι" Ρώσοι, ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ!
Εμείς οι "φωταδιστές","προοδευτικοί" και "ελευθεριακοί", ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ!!!
Θλιβερές συγκρίσεις, που εξηγούν ΑΠΟΛΥΤΑ τα δικά μας χάλια και την γενικότερη αναγέννηση της Ρωσίας...! 

Πηγή: http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9072.html

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Για τον Καραγκιοζοφέρη δεν μάς είπες τίποτα ρε Χατζάρα...


Οι Μεγάλοι Χορηγοί κατάλαβαν το αδιέξοδο τους και για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους, που κρέμεται από μια κλωστή ξαναμοιράζουν την τράπουλα. Προς το παρόν και πριν αρχίσει το ξεσκαρτάρισμα όλοι είναι μέσα, και τα καμένα χαρτιά και τα παλαιά και φθαρμένα υλικά. Η μηχανή δουλεύει. Η ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού επιταχύνεται και οι απολύσεις όσων βάζουν «προσωπικούς υπολογισμούς» και «ξεπερασμένες ιδεοληψίες», πάνω από το συμφέρον της χώρας έρχονται, ανεξάρτητα από τον ανασχηματισμό και τη δόση.

Το Πασοκ, ο πιο ασθενής κρίκος τελείωσε ήδη. Τα ποντίκια φεύγουν για να σωθούν και ο αρχηγός Βαγγέλης θα μείνει έρημος βαρύς και μόνος.

Στη ΝΔ ο Αντωνάκης ζει στον κόσμο του και ακολουθεί την «ευθεία πορεία», που του χάραξαν ετοιμάζοντας διεύρυνση προς την κεντροαριστερά, πριν τον τελειώσουν. Τον πρόλαβε η πρωτοβουλία για ένα νέο αντιμνημονιακο κόμμα της Λαϊκής Δεξιάς, με σος από πατριωτικό παρεμβατισμό, με πρωταγωνιστές τον βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο, τον Γραμματέα της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλο που διανύει περίοδο ψυχρότητας με τον Πάνο Κ. και τον Σπένσερ Χαχαμικάτο, και τον Νικήτα από την ΝΔ που βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον Αντωνάκη.

Στόχος είναι η...

Η συνέχεια εδώ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Και η Ουγγαρία στον ρωσικό αγωγό " South Stream "...

ΟΛΟΙ, ΠΛΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Όλοι "μέσα" στον South Stream πλην Λακεδαιμονίων (Ελλάδας). Παγκόσμια πρωτοτυπία, που θα πρέπει να εξηγηθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος, πιθανώς να διδάσκεται και ως παράδειγμα αυτοχειριαζόμενης χώρας, καθότι είμαστα από τους πρωτεργάτες του σχεδίου και δεν θα συμμετέχουμε σε αυτό!
Οι Ούγγροι το τελευταίο κομμάτι του παζλ, "μπαίνουν" και αυτοί στο κόλπο.
Λήφθηκε η τελική απόφαση για επένδυση στην κατασκευή του ουγγρικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream», μήκους 229 χλμ.
Στα πλαίσια της επίσκεψης του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Γκαζπρόμ» Αλεξάντρ Μεντβέντεφ στην Ουγγαρία, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή της εταιρείας MVM Csaba Baji. Υπογράφηκε μια νέα συμφωνία των μετόχων της κοινής σχεδιαστικής εταιρείας South Stream Hungary Zrt.
Η ουγγρική πλευρά χορήγησε στο ουγγρικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» το καθεστώς σχεδίου εθνικής σημασίας.
Δηλαδή όλοι μέσα και ο "ψωριάρης" μόνος του. Σωστά καταλάβατε εμείς είμαστε αυτοί!

Πηγή: defencenet