Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ Η ΡΩΣΙΑ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟ ΝΑΤΟ


Πυρηνική φρενίτιδα από την Ρωσία: Εκτοξεύθηκαν ακόμα πέντε πυρηνικά όπλα!

Φρενίτιδα εκτοξεύσεων  πυρηνικών όπλων είχαμε από την Ρωσία τις τελευταίες ώρες: Εκτός από την εκτόξευση του βαλλιστικού διηπειρωτικού βλήματος RC-12M Topol με κεφαλή 800 Kt χωρίς καμία προγενέστερη ειδοποίηση για την άσκηση όπως συνηθίζεται στις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων, άλλη μία δοκιμή βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου R-29R έγινε με επιτυχία υποθαλάσσια από ένα πυρηνικο υποβρύχιο βαλλιστικών βλημάτων (SLBM) στη θάλασσα του Οχότσκ.
"Αυτή η επιτυχημένη δοκιμή δείχνει το υψηλό επίπεδο των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων του ναυτικού της Ρωσίας", σημείωσε εκπρόσωπος του ρωσικού Ναυτικού μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ. Το υποβρύχιο έπληξε εικονικό στόχο σε απόσταση 8.000 χλμ.

Σε μία τρίτη δοκιμή από το τρίτο σκέλος της τριάδας πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας, δύο ρωσικά βομβαρδιστικά ένα Tu-160 Blackjack και Tu-95MS  Bear, προχώρησαν στην εκτόξευση τεσσάρων πυρηνικών βλημάτων cruise κατά εικονικών στόxων σε απόσταση 2.500 χλμ.
Η άσκηση έγινε στην Δημοκρατία των Κόμι, στη βόρεια Ρωσία και "Όλοι οι πύραυλοι πέτυχαν το στόχο τους"  δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής στρατηγικής Αεροπορίας.

"Τέτοιου είδους ταυτόχρονη δοκιμή της πυρηνικής τριάδας της Ρωσίας έχει πολλά χρόνια να γίνει, πιθανόν από το τέλος του "ψυχρού πολέμου" αναφέρει ένας Αμερικανός στρατηγικός αναλυτής.
Το μήνυμα που θέλησε να περάσει η Ρωσία, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του σχεδίου επίθεσης του ΝΑΤΟ εναντίον της, αλλά και το επιβαρυμένο περιβάλλον ασφάλειας στη Μ.Ανατολή που μπορεί να οδηγήσει σε επίθεση του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας κατά της Συρίας, είναι σαφές: "Η συνέχιση αυτής της πολιτική από το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια πυρηνική καταστροφή"...

Πηγή: defencenet


H Μόσχα προειδοποιεί: Αιφνιδιαστική εκτόξευση ρωσικού ICBM με κεφαλή 800 Κt! 

Διηπειρωτικό πύραυλο RC-12M Topol εκτόξευσε πριν λίγο η Ρωσία σήμερα προκαλώντας πανικό στο δυτικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς δεν είχε υπάρξει καμία προγενέστερη ειδοποίηση, όπω συνηθίζεται στις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού Γενικού Επιτελείου συνταγματάρχη  Vadim Koval η μονάδα πυραύλων  της στρατηγικής διοίκησης διηπειρωτικών πυραύλων  ( RVSN) (η οποία υπάγεται απευθείας  στον Πρόεδρο της Ρωσίας) πραγματοποίησε επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου τύπου RC-12M Topol από το πεδίο εκτόξευσης  Plesetsk στις 13:12 μμ σήμερα ώρα Μόσχας.
Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις του Ρώσου εκπροσώπου ο πύραυλος κατευθύνθηκε επιτυχώς και κατέστρεψε εικονικά στόχο στην περιοχή Kura  της επαρχίας Kamchatka. Το βλήμα μεταφέρει μία μοναδική κεφαλή, αλλά τι κεφαλή: 800 Κt, 50 φορές ισχυρότερη από αυτή που έπληξε την Χιροσίμα!
Το γεγονός ότι η διοίκηση RVSN είναι υπό τις διαταγές του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν καταδεικνύει τον κρίσιμο χαρακτήρα της συγκεκριμένης εκτόξευσης, κρίσιμος αναφορικά με το μήνυμα που θέλει να στείλει η Μόσχα προς τη Δύση και ιδιαίτερα προς τις ΗΠΑ αυτές τις ώρες.
Μόλις εχθές ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας  Ντμίτρι Ρογκόζιν αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της Μόσχας στην αντι-πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ  προς τους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, δήλωσε θέλοντας να τους θέσει προ των ευθυνών τους:
«Η απάντηση της Ρωσίας στην αντιπυραυλική άμυνα έχει πλέον σε μεγάλο βαθμό εικονικό πολιτικό και διπλωματικό χαρακτήρα, αλλά, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα αναγκαστεί  να κινηθεί προς την τεχνική απάντηση και δεν νομίζω θα σας αρέσει μια τέτοια απάντηση», δήλωσε σε συνάντηση με τους
Είναι άγνωστο εάν η σημερινή δοκιμή του βαλλιστικού Topol αφορά την «τεχνική απάντηση» που υποσχέθηκε ο Ρογκόζιν αλλά η εμπλοκή και του Ρώσου προέδρου στην υπόθεση, μέσω της διοίκησης RVSN καταδεικνύει την σοβαρότητα της υπόθεσης.
Μόλις χθες ένας βουλευτής της Δούμας  ο Yevgeny Fyodorov του στενού περιβάλλοντος του Β.Πούτιν, δήλωσε ότι "Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για την έναρξη του  Γ 'Παγκόσμιου Πολέμου. Το σχέδιό τους είναι να συνδέσουν όλες τις τοπικές συγκρούσεις μεταξύ τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όταν μιλάνε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην πραγματικότητα βασίζονται οι ίδιοι στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία".


Πηγή: defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου